Ontdek onze voorraad wandplanken voor wie geen specifieke maat of houtsoort in gedachten heeft. Maatwerk zonder het wachten!

Vingerlas

Wat is een vingerlas in hout?

Een vingerlas is een houtverbinding die wordt gebruikt om twee houten delen met elkaar te verbinden. Het is een soort van tand-en-groefverbinding, waarbij de uiteinden van de twee stukken hout in elkaar passen als puzzelstukjes. De vorm van deze puzzelstukjes lijkt op de vingers van een hand, vandaar de naam "vingerlas". De vingerlas zorgt voor een sterke verbinding tussen de stukken hout. Visueel gezien ziet een vingerlas eruit als een patroon van zigzagvormige inkepingen die nauwkeurig in elkaar passen, waardoor een sterke en duurzame verbinding ontstaat.

De vingerlas wordt door ons gebruikt bij het maken van langer wandplanken. Door middel van deze techniek kunnen kortere stukken hout aan elkaar worden verbonden, waardoor langere stukken ontstaan. We proberen dit echter altijd te voorkomen, maar lang hout is niet altijd goed verkrijgbaar en daarom moeten we soms terugvallen op deze vingerlas techniek.

 

 

Email onze klantenservice

info@houtopmaat.nl

Ontvang je liever een offerte?

Offerte aanvragen

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief inschrijven