Veelgestelde vragen

Heb je een vraag en wil je graag snel een antwoord? Kijk dan eens tussen onze veelgestelde vragen. Misschien staat het antwoord er al tussen.

Zijn jullie wandplanken van massief hout?

Jazeker! Wij als echte hout liefhebbers zouden geen holle planken durven te verkopen.

Leveren jullie ook MDF wandplanken met fineer erop?

MDF met fineer als wandplank is voor ons als vloeken in de kerk. Wij houden van echt en leveren dus alleen massief hout.

Kan ik de dragers voor een zwevende plank verplaatsen?

Het verplaatsen van dragers kan zelfs al in de configurator al. Heb je bijvoorbeeld een holle wand of weet je waar er leidingen lopen dan wil je de dragers op specifieke plekken hebben. Daarom kun je de dragers tot op de millimeter nauwkeurig verplaatsen. Hoe handig is dat!

Ik heb mijn wandplank ontvangen maar ik moet mijn dragers toch op een andere plaats hebben.

Heb je de bestelling in huis? Dan is het nog wel raadzaam om te controleren of je kunt boren op de plaatsen in de muur waar de dragers in de wandplank verwerkt zijn. Je zal anders niet de eerste zijn die in een waterleiding boort. Heb je twijfels vanwege leidingwerk of elektrische kabels? Dan kunnen we de dragers altijd nog voor verplaatsen. Neem in dit geval contact met ons op.

Kan ik extra dragers bij de wandplank bestellen?

Het is zeker mogelijk om een extra drager in je wandplank bij te bestellen, dit is handig om bijvoorbeeld extra draagkracht te realiseren. Stuur ons een email met je aanvraag en dan sturen wij je een prijs.

Hoe zwaar kan ik zwevende wandplank belasten?

Een veelgestelde vraag waar we niet 1, 2, 3 antwoord op hebben. De draagbelasting van de plank is namelijk afhankelijk van het gekozen houtsoort, de afmetingen van de wandplank, het aantal dragers en het type drager. Met de natuurkundige wetten in gedachte kunnen we wel met zekerheid zeggen dat hoe dieper de plank, hoe minder er op de plank gezet kan worden. Een gemiddelde boekenplank is 26cm, dit is en prima diepte om met alle type dragers en houtsoorten goed te kunnen belasten.

Kan ik een dunne plank hebben en deze toch zwaar belasten?

Dunne planken en zware belasting gaan niet goed samen. Wil je dus een zware belasting, maar toch een dunne wandplank, dan kunnen wij de wandplank voor je afsnuiten. Afsnuiten is de technische term voor een schuine zijde maken. Gelukkig houden we het in de configurator gewoon simpel en noemen we het een schuine zijde. De basis van de plank blijft dan 40mm, genoeg om de stevige drager erin te kunnen frezen. En de voorkant wordt 26mm, zo heb je op het oog een hele mooie slanke plank, maar heb je de draagkracht van een dikkere wandplank.

Hoe worden de wandplanken verzonden?

Het verzenden van de wandplanken doen we inmiddels al een aantal jaar en om de hoeken en zijdes te beschermen maken we gebruik van schuimrubberen U-profielen. Op de bovenkant en onderkant plaatsen we karton. Vervolgens omwikkelen we elke wandplank met bubbeltjesfolie. Hierdoor hopen we alle planken zo goed mogelijk te beschermen, het geeft helaas wel veel verpakkingsmaterialen. Heb je dus een tip om dit beter te doen? Dan staan we hier altijd voor open.

Wat is een nis montage?

Voor nismontage kun je kiezen als de wandplank links en/of rechts een muur heeft, bij nismontage krijgt de wandplank er heel veel extra draagkracht bij. We raden daarom ook altijd aan hier wel voor te kiezen als het mogelijk is. De keuze kun je eenvoudig aangeven in onze configurator. We frezen dan een lat in de zijkant van de plank, aan de voorkant is dat natuurlijk niet zichtbaar. De bijgeleverde lat monteer je op de muur en de wandplank schuif je er dan zo over heen. Wil je dat hij niet meer beweegt, dan zou je hem met lijmkit vast kunnen zetten. Demonteren is dan natuurlijk niet meer zo eenvoudig.

Ik wil de plank aan een muur bevestigen, maar de muur loopt taps toe

Dat is geen probleem, we kunnen alles voor je maken. Wij maken elke wandplank op bestelling, zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een wandplank te produceren waarvan de achterzijde langer is dan de voorzijde. Het enige wat we nodig hebben, zijn de juiste maten. Als je ons per email een schets stuurt met de afmetingen dan kijken wij naar de mogelijkheden en maken we een prijs voor je.

Wat is een voordeel van een ronde hoek?

Voordeel van een ronde hoek is dat de hoeken minder scherp zijn. Dat is een veilige keuze wanneer je de wandplank op een hoogte plaatst waar er bijvoorbeeld kinderen tegenaan kunnen lopen. Een ander voordeel van een ronde hoek kan zijn dat een afgeronde wandplank beter past in je interieur. In de configurator vul je altijd de radius van de hoek in, de radius is een halve straal van een cirkel. Wil je weten hoe groot de hoek zal zijn voordat je besteld? Dan kun je het beste een cirkel uittekenen met een passer, kies je bijvoorbeeld een radius van 50mm, teken dan een cirkel van 100mm.

Hebben jullie een showroom?

Natuurlijk! Verwacht er alleen niet teveel van, wij zijn namelijk een echte timmerfabriek. Maar ben je nieuwsgierig hoe de houtsoorten er in het echt uitzien? Dan ben je van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 15.30 uur van harte welkom om een kijkje te nemen. In onze showroom hebben wij van iedere houtsoort twee wandplanken beschikbaar.

Mijn muren zijn niet recht

Geen probleem, wij leveren onzichtbare dragers die alle kanten opgesteld kunnen worden. Daarmee kunnen de meeste afwijkingen opgevangen worden. Zijn de afwijkingen erg groot, dan kun je ons per email een schets sturen met de afmetingen dan kijken wij naar de mogelijkheden en maken we een prijs voor je.

Hebben jullie ook hoogglans wandplanken?

Wij verkopen geen afgewerkte hoogglans wandplanken. Wel kunnen we de wandplank op maat voor je maken en deze voor je voorgronden. De wandplank dien je dan zelf thuis nog verder af te werken met een hoogglans verf.

Bel onze klantenservice
020 - 681 33 83

Op werkdagen van 7:30 tot 15:30

Ontvang je liever een offerte?

Offerte aanvragen

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief inschrijven