Ontdek onze voorraad wandplanken voor wie geen specifieke maat of houtsoort in gedachten heeft. Maatwerk zonder het wachten!

Heb je een vraag en wil je snel een antwoord? We hebben een handige lijst met veelgestelde vragen samengesteld om je op weg te helpen. Hier vind je mogelijk al het antwoord dat je zoekt. Als je specifiek een vraag hebt over wandplanken kijk dan even bij onze veelgestelde vragen over wandplanken.

Veelgestelde vragen

Wat is de levertijd?

De levertijd is afhankelijk van de besteldatum en is gemiddeld 3 weken. Tijdens bestellen wordt de eerst mogelijke leverdag zichtbaar. Wanneer deze dag achteraf niet uitkomt, dan kun je hier een andere dag kiezen. Op deze manier leveren wij de bestelling op een dag die jou het beste uitkomt. 

Is de opgegeven leverdatum definitief?

Hoewel we ons uiterste best doen om je bestelling op de gewenste dag te leveren, kunnen we helaas geen 100% garantie geven dat dit altijd lukt. In de meeste gevallen, namelijk in 95% van de situaties, slagen we er wel in om aan deze leveringsdatum te voldoen. Het productieproces van onze wandplanken bestaat uit verschillende stappen, waarbij verschillende factoren kunnen leiden tot mogelijke vertragingen.

Er zijn verschillende omstandigheden die kunnen bijdragen aan eventuele vertragingen, zoals het uitlopen van grotere projecten, vertraagde houtleveringen, zieke werknemers, defecte machines, of menselijke fouten zoals het verkeerd inboeken van verzendorders. Als productiebedrijf werken we met echte mensen, en hoewel we ons uiterste best doen, zijn we niet onfeilbaar.

Als er vertragingen optreden, streven we ernaar om je zo snel mogelijk op de hoogte te stellen. We hebben een geautomatiseerd e-mailsysteem dat je tijdig informeert over eventuele vertragingen, zodat je op de hoogte blijft van de status van je bestelling.

Kan de order eerder verzonden of opgehaald worden?

We willen je erop wijzen dat het niet mogelijk is om je bestelling eerder op te halen dan de oorspronkelijk aangegeven datum. Om het productieproces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, werken we met specifieke productierondes. Zodra een order in een productieronde is geplaatst, worden alle planken in de order geïdentificeerd met unieke nummers.

Het is belangrijk om te begrijpen dat sommige productierondes wel tot 50 planken kunnen bevatten. Deze planken bestaan uit diverse afmetingen en houtsoorten, wat resulteert in een grote stapel hout. Het is voor ons niet haalbaar om bij te houden welke specifieke plank voor welke klant bestemd is tijdens het productieproces.

Pas wanneer de leverdatum nadert, worden de nummers weer gekoppeld aan de bijbehorende klant en worden de orders verder verwerkt voor verzending. We vragen om je begrip en geduld gedurende dit proces, zodat we alle bestellingen zo nauwkeurig mogelijk kunnen afhandelen en de levering soepel kunnen laten verlopen.

Hebben jullie samples van het hout?

Ja, we bieden samples aan van alle houtsoorten. Als je graag een sample wilt ontvangen, kun je deze hier bestellen. De prijs van elke sample is €15. Als je de sample retourneert, ontvang je het aankoopbedrag terug, ongeacht of je wel of geen bestelling plaatst.

We hebben andere wensen, maken jullie die ook?

Op dit moment nemen we als timmerfabriek geen andere aanvragen aan dan wat er online besteld kan worden. Dit doen we vanwege aanhoudende drukte en om het productieproces geoptimaliseerd te houden. Hoewel we continu blijven leren en verbeteren, hebben we gemerkt dat het introduceren van te veel aanpassingen de kans op fouten en vertragingen vergroot, zelfs voor orders in dezelfde productieronde. Daarom hebben we ervoor gekozen om deze optie niet meer aan te bieden, zodat we de beste kwaliteit kunnen garanderen voor elke klant.

Hebben jullie een showroom?

Nee, wij hebben geen showroom. Als timmerfabriek werken we met een klein team, waardoor er niet altijd iemand op kantoor beschikbaar is om klanten te ontvangen en te helpen bij hun keuze. We hebben bewust gekozen om geen extra personeel aan te nemen, omdat dit zou leiden tot hogere kosten en dus hogere prijzen. Op dit moment zijn de prijzen van het hout en de energie al hoog genoeg, en we streven ernaar om de prijzen niet verder te laten stijgen.

Kan ik korting krijgen?

Wij hanteren geen kortingen. Onze prijzen zijn gebaseerd op een eerlijke berekening die ons in staat stelt om onze vaste kosten te dekken, onze medewerkers een passend loon te bieden en ook voldoende over te houden voor de eigenaren om hun eigen verplichtingen te kunnen voldoen. Daarom nemen wij niet deel aan winteruitverkoop, zomeruitverkoop of Black Friday-acties. Wij geloven dat onze prijzen al een eerlijke weerspiegeling zijn van de waarde van onze wandplanken.

Kan ik het hout in het echt komen bekijken?

We bieden samples aan van al onze houtsoorten, zodat je het hout in het echt kunt bekijken. Houd er rekening mee dat we geen showroom hebben op onze locatie. Je kunt eenvoudig samples van het hout bestellen via onze website.

Email onze klantenservice

info@houtopmaat.nl

Ontvang je liever een offerte?

Offerte aanvragen

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief inschrijven