Let op: In verband met Hemelvaart zijn wij gesloten op 9 en 10 mei.

Garantie & Service

Bij Hout op Maat streven we ernaar om onze klanten te behandelen zoals we zelf behandeld willen worden. We hechten veel waarde aan onze goede reputatie en doen ons uiterste best om jou als opdrachtgever tevreden te stellen en te houden. Mocht er onverhoopt toch een probleem ontstaan, dan zetten we ons altijd in om dit probleem op te lossen.

Het is belangrijk om te weten dat houten producten bepaalde eigenschappen hebben waar je rekening mee moet houden. Hout is een poreus en natuurlijk materiaal dat kan reageren op verschillende weersomstandigheden. Op deze pagina vind je meer informatie over onze garantie en de service die we bieden na de aanschaf van jouw op maat gemaakte houten product.

Behandeling van het hout
Wanneer er onbehandelde houten producten worden besteld dienen deze na ontvangst zo snel mogelijk behandeld te worden. Sommige houtsoorten zoals grenen kunnen kromtrekken als deze onbehandeld blijven.

Garantie
Voor alle artikelen die je bij ons koopt, geldt de wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. Voor sommige producten geldt ook een fabrieksgarantie. Deze garantie doet niets af aan de wettelijke garantie.

We vinden het natuurlijk erg belangrijk dat jij als klant helemaal tevreden bent. We zullen er altijd voor zorgen dat het hout dat we gebruiken van goede kwaliteit is, wij verwerken ons hout onder de juiste omstandigheden en doen ons best de producten zo goed mogelijk te verpakken. Wij staan dan ook 100% garant voor het leveren van een deugdelijk product. Schade ontstaan door levering zullen we altijd voor je oplossen.

Hout is een natuurproduct, door warmte, vocht- en drukverschil in de lucht werkt elk houtsoort. Weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf kunnen de kwaliteit en structuur van het hout beïnvloeden. Wij geven 100% garantie op fabricagefouten of andere problemen die door ons toedoen of onze vervoerder zijn ontstaan. Op gebruiksslijtage geven wij geen garantie, evenals op normale werking van het hout.

Kleurverschillen in hout

Elke houtsoort heeft zijn eigen unieke kleurnuances en wandplanken worden altijd samengesteld uit meerdere delen, en het kan voorkomen dat deze delen onderling van kleur verschillen. Dit is een natuurlijk kenmerk van hout, en we streven ernaar om de kleur zo goed mogelijk overeen te laten komen. Het is belangrijk om te begrijpen dat dergelijke kleurverschillen geen recht geven tot herroeping of retournering van de wandplank. We doen ons uiterste best om de kleur zo nauwkeurig mogelijk weer te geven op onze website en in de beschrijvingen, maar we kunnen geen garantie bieden dat de kleur exact overeenkomt met de werkelijkheid vanwege de natuurlijke eigenschappen van het hout en vertekeningen van een beeldscherm.

Noesten in hout

Elke houtsoort heeft zijn eigen karakteristieke eigenschappen, waaronder noesten en scheuren. Wij maken een bewuste keuze om deze niet altijd op te vullen. Het aantal noesten kan variëren tussen verschillende houtsoorten. Bijvoorbeeld, noten en rustiek eiken kunnen meerdere noesten bevatten, terwijl beuken en essen er minder tot helemaal geen hebben. Grote noesten in alle houtsoorten worden altijd opgevuld met zwarte vulling. In het geval van duurdere houtsoorten, zoals noten, vullen we alle noesten met zwarte vulling. Echter, bij rustiek eiken, waar vaak meerdere noesten voorkomen, doen we dit niet. We vinden dat het rustieke uiterlijk van het hout bij de uitstraling hoort. We kopen echter bewust hoogwaardige rustiek eiken in, waarin de grootte van de noesten beperkt blijft. Het al dan niet opvullen van noesten geeft geen recht op herroeping van de bestelling.

Scheuren in het hout

Bij elk houtsoort, en met name bij rustiek eiken, kunnen natuurlijke scheuren voorkomen, vooral in de buurt van een knoest. Deze scheuren kunnen zichtbaar zijn in de wandplank, omdat ze inherent zijn aan het houtsoort. Indien het gewenst is om geen zichtbare scheuren te hebben, is het beter om te kiezen voor 'A' kwaliteit eiken. De overige houtsoorten hebben nagenoeg geen scheuren. Bij rustiek eiken geeft scheuren in het hout geen recht tot herroeping. 

Belangrijke Informatie over Gebruik en Onderhoud

Onze houten wandplanken zijn ontworpen voor gebruik binnenshuis. Het onbehandelde hout is niet geschikt om langdurig blootgesteld te worden aan vocht, zoals het natmaken van de plank, buitenshuis plaatsen of in de buurt van een verwarming. Dit kan leiden tot werking en scheurvorming in het hout. Langdurige blootstelling aan direct zonlicht kan ook voor verkleuring van het hout zorgen. Het is belangrijk om water of andere vloeistoffen te vermijden op onbehandelde of met olie behandeld hout. Mocht er gemorst worden, raden we aan om direct met een droge doek de vlek af te vegen om vlekken te voorkomen. Houten producten die zijn afgewerkt met een lak bieden een betere bescherming tegen vocht en water. Echter moeten ook hier voorzorgsmaatregelen worden genomen. Langdurige blootstelling aan vocht, zoals van een plantenpot, kan altijd kringen veroorzaken.

Klachtenprocedure: Jouw Feedback is Belangrijk voor Ons

Bij Hout op Maat streven we ernaar om de hoogste kwaliteit producten en service te leveren. Mocht je echter onverhoopt een klacht hebben over onze producten of diensten, dan staan we klaar om dit op te lossen. We willen graag dat je tevreden bent en streven ernaar om binnen 14 dagen na ontvangst van je klacht een inhoudelijke reactie te geven.

Om een klacht in te dienen, stuur ons een e-mail waarin je de situatie zo duidelijk mogelijk beschrijft. We zullen je klacht zorgvuldig onderzoeken en samen met jou naar een passende oplossing streven. Jouw feedback is belangrijk voor ons en helpt ons om onze producten en service voortdurend te verbeteren.

We kijken ernaar uit om je te helpen en streven ernaar om je klacht snel en naar tevredenheid af te handelen.

Email onze klantenservice

info@houtopmaat.nl

Ontvang je liever een offerte?

Offerte aanvragen

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief inschrijven