Garantie & Service

Wij behandelen klanten zoals we zelf ook graag behandeld willen worden. We houden onze goede reputatie dan ook hoog en doen ons best om je als opdrachtgever tevreden te krijgen en te houden. Mocht er toch een probleem ontstaan, dan doen we er altijd alles aan om dit probleem op te lossen.

Houten producten hebben eigenschappen waar je altijd rekening mee moet houden. Hout is een poreus en natuurlijk materiaal, het werkt in alle jaargetijden. Op deze pagina ontvang je daarom meer informatie over onze garantie en de service die we je kunnen bieden na de aanschaf van je houten product op maat.

Service

  • Wij zijn een klein bedrijf en geven daarom persoonlijke aandacht. Door onze online configurator maken we het bestellen zo eenvoudig mogelijk. Mochten er toch nog vragen zijn heb je in het volledige proces maar met een paar mensen te maken.
  • Wij zijn 5 dagen per week bereikbaar via de mail, chat en telefoon
  • Heb je een afwijkend houten product op maat nodig dan kunnen we je hier ook mee helpen, stuur ons een tekening en we maken een offerte voor je.

Kleur
Elke type houtsoort komt in een range van verschillende kleur nuances. Hierdoor is het mogelijk dat de kleuren niet exact overeenkomen met wat je online ziet. Ook kunnen de kleuren donkerder of lichter uitvallen dan verwacht. Kleurverschillen en verschillen in textuur en vlamtekening zijn normaal bij alle houtsoorten. Op de houtsoorten pagina, proberen we een zo compleet mogelijk beeld van elk houtsoort te geven.

Knoesten / Noesten
In elk houtsoort komen knoesten en noesten voor, wij kiezen er bewust voor deze niet te vullen. Bij het ene houtsoort komen meer knoesten/noesten voor, dan bij het andere houtsoort. Bijvoorbeeld bij grenen en rustiek eiken kun je meerdere knoesten/noesten verwachten. In beuken en essen komen ze minder voor.

Scheuren
In elk houtsoort, maar vooral bij rustiek eiken kunnen natuurlijke scheuren voorkomen. Deze zie je meestal in de buurt van een knoest. Omdat het echt bij het houtsoort hoort, kunnen deze ook zichtbaar zijn in de wandplank. Wanneer dit niet gewenst is, kan er beter voor 'foutloos' eiken worden gekozen.

Gebruik
Onze houten producten zijn gemaakt om binnen te gebruiken. Het onbehandelde hout is niet geschikt om langdurig nat te maken, buiten te zetten of naast een verwarming te plaatsen. Hierdoor wordt werking en scheurvorming in het hout bevorderd. Ook kan langdurige blootstelling aan zonlicht voor verkleuring op het hout zorgen. Water of andere vloeistoffen op onbehandelde of met olie behandelde houten producten dienen vermeden te worden. Bij knoeien is ons advies om met een droge doek direct de vlek af te vegen om vlekken te voorkomen. Houten producten afgewerkt met een lak zijn goed beschermd tegen vocht en water.

Behandeling van het hout
Wanneer er onbehandelde houten producten worden besteld dienen deze na ontvangst zo snel mogelijk behandeld te worden. Sommige houtsoorten zoals grenen kunnen kromtrekken als deze onbehandeld blijven.

Garantie
We vinden het natuurlijk heel erg belangrijk dat jij als klant helemaal tevreden bent. We zullen er altijd voor zorgen dat het hout dat we gebruiken van goede kwaliteit is, wij verwerken ons hout onder de juiste omstandigheden en doen ons best de producten zo goed mogelijk te verpakken. Wij staan dan ook 100% garant voor het leveren van een deugdelijk product. Schade ontstaan door levering zullen we altijd voor je oplossen.

Hout is een natuurproduct, door warmte, vocht- en drukverschil in de lucht werkt elk houtsoort. Weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf kunnen ook de kwaliteit en structuur van het hout beïnvloeden. Wij geven 100% garantie op fabricagefouten of andere problemen die door ons toedoen of onze vervoerder zijn ontstaan. Op gebruiksslijtage geven wij geen garantie, evenals op normale werking van het hout.

Klachten
We hopen het natuurlijk niet! Maar mocht er toch iets zijn dan raden we je aan om de klacht eerst bij ons kenbaar te maken door ons een email te sturen. We hopen dan snel samen tot een oplossing te komen.

Komen we niet tot een oplossing, dan is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR platform van de Europese Commissie. Dit ODR platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr.

Wanneer je klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het je vrij om je klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.

Bel onze klantenservice
020 - 681 33 83

Op werkdagen van 7:30 tot 15:30

Ontvang je liever een offerte?

Offerte aanvragen

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief inschrijven