Ontdek onze voorraad wandplanken voor wie geen specifieke maat of houtsoort in gedachten heeft. Maatwerk zonder het wachten!

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over zwevende wandplanken en wil je graag snel antwoord? Kijken dan eens tussen deze lijst met veelgestelde vragen. Misschien staat het antwoord er al tussen. Zo niet, dan kun je ons natuurlijk altijd een email sturen.

Algemene vragen

Zijn jullie wandplanken van massief hout?

Jazeker! Wij als echte hout liefhebbers zouden geen holle planken durven te verkopen. Al onze wandplanken zijn dan ook van 100% massief echt hout.

Leveren jullie ook MDF wandplanken met fineer erop?

MDF met fineer is voor ons als vloeken in de kerk. Wij houden van echt hout en leveren dus alleen massief houten wandplanken.

Wat is een nis montage?

Voor nis montage kun je kiezen als de wandplank links en/of rechts een muur heeft, bij nis montage krijgt de wandplank er extra draagkracht bij. De keuze kun je eenvoudig aangeven in onze configurator. We frezen dan een lat in de zijkant van de plank, aan de voorkant is dat natuurlijk niet zichtbaar. De bijgeleverde lat monteer je op de muur en de wandplank schuif je er dan over heen. Op de pagina over wandplanken in een nis proberen we je er zoveel mogelijk over te vertellen.

Hebben jullie ook hoogglans wandplanken?

Wij verkopen geen hoogglans wandplanken. Wel kunnen we de wandplank op maat voor je maken en deze voor je in de grondverf zetten. De wandplank dien je dan zelf thuis nog verder af te werken met een hoogglans verf.

Hebben jullie een showroom?

We hebben er voor gekozen in een klein team te blijven werken, hierdoor zit er niet altijd iemand op kantoor en hebben we geen personeel beschikbaar om klanten te helpen in een showroom. In onze huidige locatie hebben we dan ook geen houtsoorten staan. Hiervoor in de plaats hebben we een hout sample service. Je koopt een hout sample en ben je klaar dan stuur je hem simpelweg terug en krijg je het aankoopbedrag volledig terug. Aan het maken van de samples besteden we tijd en aandacht, de prikkel om de samples terug te sturen moet groot genoeg zijn, daarom zijn de samples per stuk wat duurder. Echter na het retourneren van de samples zijn de uiteindelijk kosten alleen de porto kosten van het terug sturen. Terug sturen mag altijd, ook na een jaar of langer.

Hebben jullie samples van het hout?

Ja, we hebben van al onze houtsoorten een sample. Kosten per sample zijn €15, we hopen elke sample altijd weer terug te ontvangen, daarom hebben we ze wat duurder gemaakt.  Na het retourneren van de samples ontvang je het volledige aankoopbedrag terug, ook als je de samples pas na en jaar terug stuurt. 

Een houtsample is ongeveer A5 formaat, het geeft dan ook een realistisch beeld van het houtsoort.

Verkopen jullie ook wandplanken met verlichting?

Ja, dat doen we zeker. Op de pagina wandplanken met verlichting proberen we je hier zoveel mogelijk over te vertellen. 

Alles over hout

Vullen jullie knoesten?

Knoesten zijn de vertakkingen van een boom, wij kiezen ervoor deze niet te vullen. Er zijn houtsoorten waar meer knoesten in kunnen voorkomen, zoals rustiek eiken.

Help! er zitten zwarte gaatjes in mijn plank!

Kleine gaatjes in hout (pinholes) zijn het werk van insecten. Deze insecten zitten niet meer in het hout nadat het is gekapt en het hout verder is verwerkt. Dit alles zorgt voor de natuurlijke en warme uitstraling van alle producten die van hout worden gemaakt. Net als knoesten, vullen we deze gaatjes niet. Ze kunnen echter wel voorkomen in je wandplank.

Draagkracht van de wandplank

Hoe zwaar kan ik zwevende wandplank belasten?

De draagbelasting van een zwevende wandplank is afhankelijk van het gekozen houtsoort, de afmetingen van de wandplank, het aantal dragers en het type drager. We proberen je op de pagina over draagbelasting zoveel mogelijk uit te leggen over de draagkracht van een wandplank.

Kan ik een dunne zwevende wandplank zwaar belasten?

De belasting van een dunne zwevende wandplank is afhankelijk van de gekozen diepte van de wandplank en de daarbij behorende zwevende dragers. Op de pagina over de draagkracht van de wandplanken leggen we dit beter uit. Wil je graag en diepe plank, dan kun je het beste kiezen voor een dikke wandplank met schuine randen. Op de pagina leggen over schuine randen leggen we uit wat we hiermee bedoelen en laten we ook voorbeelden zien.

Kan ik extra dragers bij de wandplank bestellen?

In de configurator kun je terug vinden hoeveel dragers we in je wandplank zetten. Er zijn situatie waarin je extra draagkracht wilt realiseren, een extra drager kan dan uitkomst bieden. We kunnen dan ook naar wens extra dragers toevoegen, de kosten hiervan zijn €18,50 per drager. De bestelling kun je dan per email plaatsen, wij maken de bestelling dan handmatig voor je aan.

Kan de zwevende wandplank als wastafelmeubel worden gebruikt?

Deze vraag moeten we met ja en nee beantwoorden. Planken met een nis bevestiging kun je zonder problemen gebruiken als wastafelmeubel, de triade dragers raden we hier niet voor aan. Dit heeft alles te maken met de zwaartekracht en het type gebruik. Op de voorkant van een plank komen de meeste krachten, dit is dan ook het punt met de meeste zwaartekracht. Bij gebruik als wastafelmeubel is de kans groot dat je tegen de voorkant aan gaat leunen. Hierdoor kunnen de extra krachten die op het zwakste punt van de plank komen te groot worden. Er is dan kans dat de plank de plank doorhangen. Bij normaal gebruik van een wandplank worden de belaste krachten beter verdeeld.  

Levering van je wandplank

Wat is de levertijd van mijn bestelling?

Is het een product op voorraad?
Dan controleren we eerst of het product nog een keer in de olie of lak gezet gaat worden. Planken kleiner dan 160cm leveren we met PostNL en kunnen we op woensdag, vrijdag of zaterdag leveren. Levertijd na bestellen bedraagt 1 tot 5 werkdagen. 

Is het een product op maat?
Dan streven we er naar om hem binnen 2 tot 3 weken bij jou thuisbezorgd te krijgen. Tijdens bestellen kun je deze leverdatum al inzien, in 99% van de tijd houden we ook deze dag aan. Mocht het ons echt niet lukken, laten we dit natuurlijk altijd weten. We nemen je tijdens het hele productieproces mee, je weet dus precies wanneer je wandplank is geproduceerd en wanneer hij gereed is voor verzending. Op die manier weet je altijd hoe ver wij in het productie proces zijn en wanneer jij je bestelling kunt verwachten.

Hoe beschermen jullie de wandplanken tijdens verzenden?

Om de hoeken en zijdes te beschermen maken we gebruik van schuimrubberen U-profielen. Op de bovenkant en onderkant van de wandplank plaatsen we karton. Vervolgens omwikkelen we elke wandplank met sterk bubbeltjesfolie. Hierdoor beschermen we de wandplank zo goed mogelijk.

Email onze klantenservice

info@houtopmaat.nl

Ontvang je liever een offerte?

Offerte aanvragen

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief inschrijven