/media/1108/famillie-van-wijk.jpg?anchor=center&mode=crop&width=1095&upscale=false&rnd=132497321180000000

Hoe het begon.

Hout op Maat is onderdeel van de firma Van Wijk, een familiebedrijf dat ruim 40 jaar geleden is opgericht door de broers Han en Willem van Wijk. Destijds begon 'Van Wijk' als aannemersbedrijf, maar al snel werd de overstap naar een timmerfabriek gemaakt. Reden hiervoor? De geleverde ramen, deuren en kozijnen voldeden niet aan de kwaliteitseisen die aannemer 'Van Wijk' hanteerde. Er werd besloten om hier verandering in te brengen: daarom opende ze een timmerfabriek. Vandaag de dag beschikken we over een eigen pand in de Amsterdamse Houthavens met drie grote hallen en de modernste C.N.C. gestuurde machines.

Nieuwe generatie: Houtopmaat.nl

Inmiddels zijn we heel wat jaren verder en zijn wij, Jeroen en Marieke, als tweede generatie niet meer weg te denken op de werkvloer. Naast de reguliere werkzaamheden houden we ons bezig met de nieuwste ontwikkelingen. Als pionier binnen ons vakgebied investeren we een groot deel van onze tijd in de toekomst: de online houtindustrie. Deels doen we dit vanuit persoonlijke interesses, maar deels ook omdat we het zien als een noodzakelijke ontwikkeling. In onze ogen is het online bestellen van producten, en dus ook op maat gemaakte houtproducten, de toekomst.

De Han van Wijk en zijn vrouw, onze ouders, zullen over niet al te lange tijd het stokje overdragen. Voldaan na jaren hard werken, met als resultaat een goedlopend bedrijf en een tweede generatie die zich bekommert over de toekomst van hun bedrijf en werknemers. Ze zien maar al te goed in, welke kansen de transitie naar online houtindustrie biedt en staan volledig achter de keuze om hier werk van te maken.

40 jaar geleden begonnen vanuit een behoefte naar mooi kwalitatief timmerwerk, hoe rijk is het om te zien dat mijn kinderen het op deze manier overnemen en mee gaan met de toekomst.

Han van Wijk

Jeroen en Marieke

De toekomst van firma Van Wijk ligt nu dus bij ons: Jeroen en Marieke. Voor Jeroen was dit eigenlijk altijd al duidelijk. Hij heeft nooit een moment getwijfeld; hij zou onderdeel worden van het bedrijf van zijn ouders. Tegenwoordig houdt hij zich vooral bezig met het leiden van de productieprocessen.

Marieke heeft, net als haar ouders, een echte ondernemersmentaliteit. Haar online kennis heeft ze opgedaan door te doen, te proberen en te ervaren. Door de jaren heen heeft ze veel geleerd over online ondernemen en nog steeds is dit wat ze het liefste doet. Bij Van Wijk houdt Marieke zich bezig met de marketing en communicatie en is ze verantwoordelijk voor het onderhoud van de website, klantcontact en het bestel- & verzendproces.

Onze kennis en ervaring vullen elkaar mooi aan en we hebben besloten om onze krachten te bundelen. Een webshop waar je op maat gemaakte houtproducten kunt bestellen bestaat nog niet, in onze ogen is het een gemiste kans als we hier niets mee gaan doen. Voor ons was dit reden voor actie: samen zijn we nu bezig om de traditionele houtindustrie te voorzien van een online business model. Houtopmaat.nl is de verwezenlijking van deze ambitie.

Custom made houtproducten

Met Houtopmaat.nl willen we ‘custom made’ hout voor een groot publiek bereikbaar maken. Voor houtproducten op maat hoef je niet meer op zoek naar een timmerman; deze bestel je eenvoudig online! Het gemak van een webshop met de kwaliteit van een echte vakman. Via Houtopmaat.nl leveren we massief hout dat je naar eigen wens kunt laten afwerken.

Toekomstplannen

We zijn ons online avontuur gestart met wandplanken, maar we streven ernaar om in de toekomst ook andere houtproducten via de webshop aan te kunnen bieden. Met onze jarenlange ervaring kunnen we nagenoeg alles van hout produceren. Of je nu een deur, plinten, architraven, tafelblad of ander houten product op maat wilt; wij kunnen het maken!

https://www.vanwijkhoutindustrie.com
https://www.schuifraamveren.nl

Email onze klantenservice

info@houtopmaat.nl

Ontvang je liever een offerte?

Offerte aanvragen

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief inschrijven