Let op: In verband met Hemelvaart zijn wij gesloten op 9 en 10 mei.
/media/1108/famillie-van-wijk.jpg?anchor=center&mode=crop&width=1095&upscale=false&rnd=132497321180000000

Houtopmaat.nl: Maatwerk wandplanken voor jouw persoonlijke stijl

Welkom bij Houtopmaat.nl, dé plek waar maatwerk houtproducten voor jouw specifieke wensen binnen handbereik zijn. Wij zijn Jeroen en Marieke van Wijk, de drijvende krachten achter deze online houtbeleving. Met onze gecombineerde ervaring en passie voor ambachtelijk vakmanschap en online ondernemen hebben we Houtopmaat.nl gecreëerd.

Onze missie is om hoogwaardige houtproducten op maat toegankelijk te maken voor een breed publiek. Waar je voorheen een timmerman moest inschakelen, kun je nu eenvoudig en gemakkelijk jouw gewenste houtproducten online bestellen, bij Houtopmaat.nl ben je aan het juiste adres.

Wat maakt Houtopmaat.nl zo bijzonder?

Ten eerste bieden we een uitgebreide selectie van hoogwaardige houtsoorten aan, zorgvuldig gekozen op basis van duurzaamheid en schoonheid. Van rustiek eiken tot verfijnd notenhout, elk stuk hout is met zorg geselecteerd om jouw project tot leven te brengen.

Daarnaast streven we naar perfectie in vakmanschap. Onze ervaren timmerlieden hebben oog voor detail en streven naar de hoogste kwaliteit in elk project dat ze afronden. Met behulp van geavanceerde machines en traditionele technieken worden onze houtproducten met precisie vervaardigd.

Bij het bestellen van een maatwerk houtproduct via Houtopmaat.nl ben je verzekerd van een soepel proces. Onze gebruiksvriendelijke website maakt het eenvoudig om de gewenste specificaties door te geven en een offerte op maat te ontvangen. Zodra je akkoord gaat, gaan wij aan de slag en zorgen we ervoor dat je jouw op maat gemaakte houtproduct binnen een afgesproken tijd ontvangt.

Houtopmaat.nl staat voor kwaliteit, vakmanschap en maatwerk. Wij streven ernaar om jouw verwachtingen te overtreffen en een houtproduct te leveren waar je jarenlang van kunt genieten. Ontdek de mogelijkheden van maatwerk hout en geef jouw interieur een unieke uitstraling met Houtopmaat.nl.

De geschiedenis van Hout op Maat

De geschiedenis van Hout op Maat is een verhaal van passie, vakmanschap en voortdurende innovatie. Alles begon ruim 40 jaar geleden, toen de broers Han en Willem van Wijk het familiebedrijf Van Wijk oprichtten. Oorspronkelijk gestart als aannemersbedrijf, kwamen ze al snel tot de ontdekking dat de geleverde ramen, deuren en kozijnen niet aan hun strenge kwaliteitseisen voldeden. Vastberaden om hier verandering in te brengen, besloten ze om een eigen timmerfabriek te openen.

Met hun toewijding en vakmanschap groeide de timmerfabriek van Van Wijk gestaag. Door voortdurend te investeren in moderne machines en technologieën, wisten ze de productieprocessen te verbeteren en de kwaliteit van hun houtproducten te verhogen. Van Wijk werd al snel een vertrouwde naam in Amsterdam en omgeving, waar ze een trouw klantenbestand opbouwden.

Na diverse locaties in het centrum van Amsterdam te hebben gehad, vond Van Wijk uiteindelijk zijn thuis in de Houthavens. Met een eigen pand en state-of-the-art faciliteiten konden ze hun groeiende klantenbestand nog beter van dienst zijn. Han van Wijk, de oprichter, droeg na vele succesvolle jaren het stokje over aan zijn kinderen, Jeroen en Marieke van Wijk.

Jeroen van Wijk, die altijd al wist dat hij deel wilde uitmaken van het familiebedrijf, nam de leiding over de productieprocessen. Met zijn diepgaande kennis en ervaring in het vak zorgt hij ervoor dat de hoge standaarden van vakmanschap worden gehandhaafd.

Marieke van Wijk, met haar ondernemersgeest en expertise op het gebied van online zaken doen, besloot de traditionele houtindustrie een nieuwe richting in te sturen. Ze zag een kans om op maat gemaakte houtproducten toegankelijk te maken voor een breder publiek via het online platform. Met haar focus op marketing, communicatie en het ontwikkelen van de online aanwezigheid van het bedrijf, heeft ze Hout op Maat naar een nieuw niveau getild.

In 2021 nam het bedrijf een grote stap voorwaarts door te verhuizen naar een nieuwe locatie in Wormerveer. Met deze verhuizing kwam ook een vernieuwde visie op duurzaamheid. Het nieuwe pand werd volledig uitgerust met zonnepanelen, waardoor Hout op Maat nu zijn eigen energie opwekt. Bovendien gebruiken ze in de winter hun eigen houtresten voor de verwarming van de fabriek, waardoor ze een milieuvriendelijkere werkomgeving creëren.

Vandaag de dag staat Hout op Maat bekend als dé plek waar je hoogwaardige maatwerk houtproducten kunt bestellen. Met een uitgebreid assortiment van zorgvuldig geselecteerde houtsoorten en een team van vakbekwame timmerlieden, streven ze naar perfectie in elk project. Hun website, Houtopmaat.nl, biedt klanten de mogelijkheid om hun gewenste specificaties door te geven en een uniek stuk hout op maat te laten maken.

De geschiedenis van Hout op Maat is een verhaal van evolutie en toewijding aan vakmanschap. Met hun online platform en duurzame aanpak blijven Jeroen en Marieke van Wijk de traditionele houtindustrie vernieuwen en tegelijkertijd maatwerk houtproducten toegankelijk maken voor iedereen die op zoek is naar stijlvolle en unieke interieuroplossingen.

Email onze klantenservice

info@houtopmaat.nl

Ontvang je liever een offerte?

Offerte aanvragen

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief inschrijven