Eiken wandplank op maat

Door Marieke op 13 november 2020

Eiken is een van de bekendste houtsoorten, je vindt het hout dan ook wel in ieders huis terug. Al ons eiken is Europees eiken. Wij maken onderscheidt in twee kwaliteiten, de rustieke variant en de gewone variant. Wat wij eiken noemen heeft enkel zeer kleine tot geen knoesten, het is A kwaliteit eiken. De kleur van eiken is zachtgeel tot lichtbruin.

/media/1842/eiken-wandplanken-op-maat.jpg?anchor=center&mode=crop&width=1095&upscale=false&rnd=132497339150000000

Eiken heeft een rustiger uiterlijk dan ons rustiek eiken, het hout heeft minder kleurschakelingen en is daardoor vrij neutraal van kleur. Eiken staat bekend om zijn tekeningen van de vlam in het hout. Het hout is lichtgeel naar goudgeel tot lichtbruin van kleur, door het te behandelen met onze matte lak blijft het naturel uiterlijk van het hout behouden. Behandeling met olie geeft het hout een diepere en warmere kleur.

Eiken houtsample

Hout geeft warmte en brengt elk interieur tot leven zoals geen ander materiaal dat kan. Het gebruik van hout in huis is dan ook niet weg te denken uit je interieur. Wij snappen dat deze keus heel persoonlijk is, daarom bieden we van al onze houtsoorten een sample aan. Deze kan gekocht worden om thuis te bekijken. Je krijgt dan een goede indruk van het gebruikte houtsoort en de uiteindelijk afwerking. Wanneer je bij ons je wandplank besteld en de sample hebt geretourneerd storten we het aankoopbedrag van de sample altijd terug. Kies je er voor om niet bij ons te bestellen, kun je de sample evengoed terug sturen. Dan storten we het aankoopbedrag, min 5 euro verzendkosten terug op je rekening.

/media/1840/eiken-wandplanken-hout-op-maat.jpg?anchor=center&mode=crop&width=1095&upscale=false&rnd=132497339150000000
/media/1843/eiken-wandplanken.jpg?anchor=center&mode=crop&width=1095&upscale=false&rnd=132497339160000000

Wij werken met duurzaam hout!

Wereldwijd zijn er twee internationale keurmerken die duurzaam bosbeheer aantoonbaar en transparant maken, FSC en PEFC (inclusief het Maleisische MTCS). De keurmerken hanteren een eigen systematiek en zijn beiden goedgekeurd binnen het duurzaam inkoopbeleid van de overheid. Al ons hout is ingekocht met bovenstaande keurmerken en voldoet dan ook aan alle duurzaamheidseisen.