Ontdek onze voorraad wandplanken voor wie geen specifieke maat of houtsoort in gedachten heeft. Maatwerk zonder het wachten!

Hout op Maat: Duurzaamheid in Actie

Door Marieke op 30 juni 2023

"Hout op Maat: Duurzaamheid in Actie" is een inspirerend verhaal over de verduurzaming van het nieuwe pand van Hout op Maat. Ontdek hoe Jeroen en Marieke van Wijk, de tweede generatie van het familiebedrijf, met een toegewijd team de stap hebben gezet naar een duurzamere toekomst. Van zonnepanelen die het pand van energie voorzien tot het gebruik van eigen houtresten voor verwarming, deze samenvatting neemt je mee op een reis vol innovatie en milieubewustzijn. Ervaar hoe Hout op Maat bijdraagt aan een groenere wereld en inspireer zelf tot duurzame veranderingen.

De verduurzaming van ons nieuwe pand is een belangrijk onderdeel van onze visie op milieuvriendelijkheid en verantwoord ondernemen. Toen we in 2021 besloten om te verhuizen naar onze nieuwe locatie in Wormerveer, zagen we dit als een uitgelezen kans om onze impact op het milieu te verminderen en een duurzame werkomgeving te creëren.

Een van de belangrijkste stappen die we hebben genomen, is het installeren van zonnepanelen op het dak van ons pand. Deze zonnepanelen wekken nu een aanzienlijk deel van onze energiebehoefte op. Door gebruik te maken van zonne-energie verminderen we onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en verminderen we de uitstoot van schadelijke broeikasgassen.

Daarnaast hebben we geïnvesteerd in energiezuinige verlichtingssystemen en apparatuur. Door te kiezen voor LED-verlichting en energie-efficiënte machines, kunnen we het energieverbruik in ons pand aanzienlijk verminderen. Dit helpt niet alleen om kosten te besparen, maar vermindert ook onze ecologische voetafdruk.

Een ander belangrijk aspect van onze verduurzaming is het gebruik van onze eigen houtresten voor de verwarming van de fabriek. In de wintermaanden verzamelen we het houtafval dat tijdens het productieproces ontstaat. Dit hout wordt vervolgens gebruikt als brandstof voor onze verwarmingssystemen. Op deze manier zorgen we voor een efficiënt gebruik van onze hulpbronnen en verminderen we de behoefte aan externe energiebronnen.

Naast de energiegerelateerde maatregelen hebben we ook aandacht besteed aan afvalbeheer en recycling. We hebben gescheiden afvalverzameling geïmplementeerd en zorgen ervoor dat materialen die kunnen worden gerecycled, zoals papier, plastic en glas, op de juiste manier worden afgevoerd. Op deze manier dragen we bij aan een circulaire economie en minimaliseren we onze impact op het milieu.

De verduurzaming van ons nieuwe pand is een voortdurend proces. We blijven streven naar nieuwe manieren om onze duurzaamheidsinspanningen te verbeteren en te innoveren. Onze toewijding aan het milieu is verweven in onze bedrijfscultuur en we blijven ons inzetten voor een groenere toekomst.

Door te investeren in zonne-energie, energiezuinige systemen en het hergebruik van houtresten, streven we ernaar om een positieve impact te hebben op het milieu en tegelijkertijd hoogwaardige houtproducten te leveren aan onze klanten. We geloven dat duurzaamheid en vakmanschap hand in hand kunnen gaan, en we zijn trots op onze inspanningen om een milieubewuste organisatie te zijn.