Beuken wandplank op maat

Door Marieke op 13 november 2020

Beuken is een licht gekleurd loofhoutsoort, doordat het hout gestoomd is heeft het een roze gloed. Van nature is beukenhout erg gevoelig voor vocht en temperatuurwisselingen, door het hout te stomen wordt het hout stabieler en kan het niet gaan kromtrekken. De roze gloed die is ontstaan door het stomen geeft het hout een warm uiterlijk.

/media/1846/beuken-wandplank.jpg?anchor=center&mode=crop&width=1095&upscale=false&rnd=132497358190000000

Beuken heeft een rustige uitstraling, er zit dan ook weinig kleurverschil tussen de delen. Knoesten komen nauwelijks voor. Doordat het hout weinig nerf heeft leent het zich uitstekend om te schilderen. Wij kunnen beukenhout ook in witte of grijze grondverf spuiten, de wandplank is dan gereed om thuis in de gewenste kleur af te schilderen. Het hout heeft een volumieke massa van ongeveer 700 kilogram per kubieke meter, dat maakt het een tamelijk zwaar en hard houtsoort. Het hout is niet duurzaam en dan ook niet geschikt om buiten te gebruiken. In huis is het hout niet onder invloed van de weersomstandigheden en gaat het jaren mee.

Beuken houtsample

Hout geeft warmte en brengt elk interieur tot leven zoals geen ander materiaal dat kan. Het gebruik van hout in huis is dan ook niet weg te denken uit je interieur. Wij snappen dat deze keus heel persoonlijk is, daarom bieden we van al onze houtsoorten een sample aan. Deze kan gekocht worden om thuis te bekijken. Je krijgt dan een goede indruk van het gebruikte houtsoort en de uiteindelijk afwerking. Wanneer je bij ons je wandplank besteld en de sample hebt geretourneerd storten we het aankoopbedrag van de sample altijd terug. Kies je er voor om niet bij ons te bestellen, kun je de sample evengoed terug sturen. Dan storten we het aankoopbedrag, min 5 euro verzendkosten terug op je rekening.

/media/1847/beuken-wandplanken-hout-op-maat.jpg?anchor=center&mode=crop&width=1095&upscale=false&rnd=132497358200000000
/media/1845/beuken-wandplank-op-maat.jpg?anchor=center&mode=crop&width=1095&upscale=false&rnd=132497358190000000

Wij werken met duurzaam hout!

Wereldwijd zijn er twee internationale keurmerken die duurzaam bosbeheer aantoonbaar en transparant maken, FSC en PEFC (inclusief het Maleisische MTCS). De keurmerken hanteren een eigen systematiek en zijn beiden goedgekeurd binnen het duurzaam inkoopbeleid van de overheid. Al ons hout is ingekocht met bovenstaande keurmerken en voldoet dan ook aan alle duurzaamheidseisen.