I.v.m. de maatregelen rond het Corona virus zijn wij op werkdagen om 15:15 gesloten. Wij zijn i.v.m. de bouwvak van 17 juli t/m 9 augustus gesloten.

Boomstam wandplank op maat

Door Marieke op 17 mei 2019

We maken ook zwevende boomstam wandplanken op maat, deze leveren we met of zonder schors. Boomstam wandplanken maken we altijd van rustiek eiken, hier komen kleine tot grote knoesten in voor. De voorzijde van de plank blijft glooiend, hierdoor krijgt de wandplank een robuust karakter en geeft het veel levendigheid in je interieur.

Wat kost een boomstam wandplank?

De prijs van een rustiek eiken boomstam plank bereken je eenvoudig zelf online. De prijs is namelijk exact hetzelfde als van gewoon rustiek eiken. De boomstam wandplank kan momenteel alleen per email besteld worden.

/media/1576/boomstam-wandplank-op-maat-met-schors-behandeld-skylt.jpg?anchor=center&mode=crop&width=1095&rnd=132025691690000000

Boomstam wandplanken maken we met en zonder schors, beide varianten hebben hun eigen charme. De diepte maken we naar wens. De boomstam wandplank zoals afgebeeld hebben we behandeld met Skylt lak, door het blekende karakter van deze lak behoudt het hout zijn natuurlijke kleur. De prijs van een boomstam wandplank is hetzelfde als een wandplank van rustiek eiken, via de wandplank op maat configurator weet je dan ook meteen waar je aan toe bent door rustiek eiken als referentie te nemen. Boomstam wandplanken zijn momenteel alleen via de email te bestellen.

Schaaldeel wandplank op maat

Boomstam wandplanken worden ook wel schaaldeel wandplanken genoemd. Het schaaldeel van de wandplank is het deel van de schors. Momenteel hebben we alleen eiken liggen met schaaldeel/boomschors randen. Al ons eiken komt uit Europa en is dus duurzaam verkregen. Dicht bij de schors zit altijd spinthout, dit deel van de boom kan bij sommige houtsoorten wat zachter zijn. Bij eiken merk je nagenoeg geen verschil in hardheid. De kleur van het spinthout is wel lichter dan het kernhout, aan de voorzijde van elke plank zie je langs de glooiing van het schors dan ook een band van een lichtere kleur eiken. Bij het behandelen met olie komt dit kleurverschil meer naar voren dan bij een behandeling met Skylt lak.

/media/1577/boomstam-wandplank-op-maat-met-schors.jpg?anchor=center&mode=crop&width=1095&rnd=132025691690000000
/media/1579/boomstam-wandplanken-op-maat-met-schors.jpg?anchor=center&mode=crop&width=1095&rnd=132025691700000000